Back
2022-07-15

De store campingtrendene i 2022

Camping har vokst mye siden pandemien, og med dette har det vokst frem nye campingtrender. Campere har i dag blitt et bredere begrep, og alle har sin egen innflytelse på campingverden. Hvis du planlegger din neste campingtur kan kanskje noen av våre 10 spådommer inspirere deg.

1. Glamping blir mainstream

"Glamping" er en forkortelse for glamorøs camping, og var en av de viktigste campingtrendene i 2021 og vil fortsette å vokse i 2022. Det er spesielt attraktivt for folk som ønsker å oppleve naturen med oppgradert komfort.

2021-Glamping-Nordfjord-2048x922.jpeg

Sjekk for eksempel Fjordsight Resort for en flott glamping-opplevelse i Nordfjord.

2. Flere yngre campingturister

På grunn av flere alternative og interessante nye måter å campe på, har flere yngre slengt seg på campingbølgen. Den yngre generasjonen er interessert i å oppleve både camping i det fri og glamping, tett på opplevelsene. Trendy områder for yngre er Lofoten og Vesterålen og Vestlandet. Sjekk blant annet ut LoVe camping i hjertet av Lofoten og Vesterålen, og Løken Camping og Solberget Camping i Olden

20190723_115749 (2).jpg

3. Flere campingfamilier

Den gode nyheten er at de fleste førstegangs familiecampere som prøvde camping på grunn av COVID-19 sannsynligvis vil fortsette å campe i fremtiden. Dette vil naturlig nok føre til en økning i overnatting som passer til større grupper og familier.

4. Turister ønsker å prøve nye typer campingopplevelser

Folk er ute etter unike måter å komme seg utendørs i 2022, og ser ofte til campingplasser som et godt utgangspunkt for dette. Flere og flere yngre oppdager også at bobil og campingvogn er en utmerket måte å reise på. Sjekk kartet i Campio for unike steder å campe.

20210706_233501.jpg

5. Helelektriske bobiler

Drevet av de økende kravene fra yngre campingturister, har bruken av bobiler som en primær måte å campe på vokst jevnt og trutt. Bobileiere har også økt interesse for å oppgradere bobilen. En av de mest omtalte temaene i 2022 er ankomsten av helelektriske bobiler.

camper-on-the-scenic-route-2021-08-26-23-04-55-utc.jpg

6. Fjernarbeid langtidsreiser (“Workation”)

Med flere som jobber som kan jobbe eksternt, har fjernarbeid blitt et hett tema for camping i 2022. Mange indikerer at deres evne til å jobbe eksternt vil være en "nøkkelbetraktning" i hvordan de reiser i 2022. Undersøkelser viser at flere vil jobbe samtidig som de drar på campingferie.

20220609_091046 (1).jpg

7. Ny teknologi

I likhet med hverdagen vår, er ny teknologi kommet for å bli og bli en integrert del av campingrutinene våre. Yngre campere elsker å ta med seg høyteknologisk utstyr utendørs for å gjøre opplevelsen enda morsommere. Det er ikke lengre tilstrekkelig å ta med telt, kniv og mat.

20220606_154742 (1).jpg

8. Lokal camping

Vi ser et tydelig skifte mot lokal camping. Flere bobiler velger å bo innenlands og reise kortere avstander. Begynn å se på spennende destinasjoner lokalt for deg. Campio.no og Campio-appen gir deg oversikt over alle disse perlene!

9. Sport og reise

Fjellturer og fiske er blant de mest populære aktivitetene for de som kjører bobil. Men ettersom en ny generasjon tar veien utendørs, er det nå mange som ønsker andre fysiske og ekstreme aktiviteter som blant annet terrengsykling, fjellklatring, motorsport og vannsport.

20220527_125352.jpg

Sjekk ut Helle Camping og Via Ferrata for en rå opplevelse i en av Nord Europas lengste Via Ferrata.

10. Miljøvennlig camping

Etter hvert som samfunnet har fått økt fokus på miljø, har campingbiler også blitt mer miljøvennlige. Tilbehør som solcelledrevne kompaktgriller og lanterner er stadig mer etterspurt. Campingturister blir mer og mer bevisste på å begrense forurensing og bidra til å bevare planeten vår!

Klar til å dra på tur?

Etter hvert som flere fortsetter å utforske naturen og oppleve gledene ved camping, vil flere trender dukke opp. Uansett hvordan du foretrekker å campe, er den største trenden akkurat nå bare å komme seg ut og prøve. Finn og book din neste overnatting på campio.no eller i Campio-appen:

Last ned idag til iPhone eller Android

About usContact CampioGet startedNewsletter

Download the Campio app


Copyright XperiTech AS 2024

Privacy policyTerms of use