Back
2022-02-07

De mest kjente langrennsdestinasjonene i Norge

Vi i Campio ønsker å inspirere til vinteraktivitet i hele Norge, og har derfor samlet noen av de mest kjente langrennsdestinasjonene i Norge.

Østlandet

I Lillehammer og Gudbrandsdalen finner du hele elleve populære langrennsområder, inkludert Venabygdsfjellet, Gålå, Rondablikk på Kvamsfjellet, Skeikampen, Hafjell og ikke minst Sjusjøen, som har blitt kåret til Norges beste langrennsdestinasjon flere år på rad. I Hallingdal venter mer enn 2000 kilometer med oppkjørte løyper, mange sentrert rundt Geilo, Golsfjellet, Hemsedal og Nesbyen. Og fra hovedstaden kan du ta T-banen rett opp i den fantastiske Oslomarka.

Trøndelag

Trøndelag er et eldorado for skientusiaster og nybegynnere. De fleste tettsteder og bygder har gode løypenettverk, og sporene kjøres nesten daglig så lenge det er godt med snø. Kanskje mest kjent er Oppdal med et løypetilbud på rundt 200 kilometer som fordeler seg over store deler av fjellkommunen. Mesteparten er knyttet sammen i et lett tilgjengelig stamløypenett, og her finnes det løyper for både milslukeren og barnefamilien. Bymarka i Trondheim byr på flotte og bynære skiopplevelser.

Campio Langrenn Vinter Camping.jpg

Vestlandet

På Vestlandet kan du blant annet sjekke ut lysløypene i Nordfjordeid, Voss Resort og Årmotslia ved Myrkdalen Fjellandsby. Eller ta med deg skiene opp på Fløyen i Bergen for en bynær skiopplevelse.

Nord-Norge

Det er et stort langrennsmiljø nord for polarsirkelen og mange steder med godt og vel-preparerte løypenett, blant annet i Harstad, Mo i Rana, Vesterålen, Bardufoss eller Måselv Fjellandsby. Vil du gå i skisporene Finn Hågen Krogh vokste opp i, er Alta stedet. Terrenget er også sannsynligvis det flotteste i Norge, og hva er vel bedre enn å oppleve nordlys på en kald vinterkveld på ski.

Sørlandet

Sørlandet er mer enn sommer, sol og tean i tanga. Vinterstid byr landsdelen på flotte skimuligheter. I den nordlige delen av Agder-fylket finner du populære langrenns- og alpindestinasjoner som blant annet Hovden.

Ikke glem at du også kan ta med deg skiene til Svalbard!

Skisesongen slutter ikke nødvendigvis på sommeren, da kan du også ta turen til skiløypene på Folgefonna i Hardanger, Stryn Sommerskisenter og Sognefjellet Sommerskisenter. Eller sett kursen mot det flotte innendørsanlegget SNØ utenfor Oslo, her får du garantert godt skiføre hele året!

Finn fram ski, staver og sko og planlegg skieventyret nå! Mange campingplasser tilbyr boenheter tilpasset vinterlige forhold og har nærhet til flotte områder for langrenn. Dette er med på å gjøre camping til en svært attraktiv måte å overnatte på om vinteren. På Campio.no finner du flere overnattingsteder nær populære skidestinasjoner, som for eksempel Sulitjelma Turistsenter i Nordland og Trollheimsporten Turistsenter på Oppdal.

Campio Langrenn Vintercamping.jpg

Trenger du tips til hvordan du kan oppnå suksess både under planlegging og gjennomføring av langrennsturen? Se våre tips her!

About usContact CampioGet startedNewsletter

Download the Campio app


Copyright XperiTech AS 2024

Privacy policyTerms of use