Zurück
2022-02-20

10 activities to do when camping during winter

Camping er ikke lenger forbeholdt sommeren. **En av tre campingplasser i Norge er åpne hele året, og mange befinner seg i naturskjønne omgivelser med muligheter for fantastiske vinteropplevelser.**De fleste har også vinterisolerte hytter til leie. Det finnes derfor ikke unnskyldninger lengre for å utforske de spennende muligheten som finnes i Norge også i vinterhalvåret.

Her har vi har samlet 10 gode tips til vinteraktiviteter som kan oppleves i kombinasjon med vintercamping.

Nordlys-safari

Det mytiske nordlyset med sine fantastiske formasjoner og farger tiltrekker seg turister fra hele verden. I Nord-Norge kalles det ikke mørketid lengre, men heller fargetid. Om du tar turen til Alta finnes det mange vintertilpassede campingplasser hvor du kan jakte nordlys med en påfølgende sauna i etterkant.

Campio Nordlys Camping.jpeg

Hundekjøring

Flere steder tilbyr hundekjøring, og dette er en av de råeste opplevelsene som vinteren har å by på. Blant annet i Valdres kan du oppleve hundekjøring i vakre omgivelser på fjellet i områdene rundt Beitostølen, Vang og Vaset.

Havfiske

Havfiske er en helårsaktivitet, og fiskemulighetene i sjøen enorme og varierte. På vinterstid er Nord-Norge kjent for å ha noen av verdens beste fiskeområder. Dagene er kalde og mørke, men det har ingenting å si når du kan fange en rekordstor skrei på vandring.

Isfiske

Med riktig bekledning og med enkelt utstyr kan du få minneverdige fiskeopplevelser på isen. Pakk pilkestikker,nappvarslere, røyeblinker, mormyshka og en boks med maggot så er du klar på utstyrsfronten! I sekken er det sterkt anbefalt å ha med en termos med varm drikke, matpakke, noe behagelig du enten kan sitte eller ligge på når du skal fiske, og ekstra ull til kroppen. Islagte vann med abbor i hundretalls, store gjedder, røyer og ørret finner du overalt , men husk å ta med isbor og det viktigste av alt, ispigger!

Campio isfiske camping vinter.jpg

Langrenn

Langrenn er og blir klassikeren på vinteren i Norge, og det finnes utallige muligheter for å sluke mil med utgangspunkt fra en av de mange campingplassene i Norge. De kjente skidestinasjonene som Hemsedal, Hafjell, Bjorli og Oppdal har alle milevis med preparerte løyper og gode fasiliteter på campingplassene.

Skøyter

Isen kan også brukes av de som søker litt mer fart og spenning. Om du skulle bli kald på fingrene av å pilke hele formiddagen, så er det bare å knyte på seg skøytene og utforske innsjøene. Kombiner skøytene med et par skistaver om ambisjonen er å legge bak seg flest mulig mil før middag.

Campio Skøyter Vinter Camping.jpg

Alpint

Det finnes over 200 alpinanlegg i Norge, og tilbudene er varierte og passer for alle. Røldal har et av de mest snøsikre anleggene, og her finnes det flere campingplasser som er tilpasset de som ønsker bo tett på skiheis og fersk pudder.

Topptur på ski (randonee)

Randonee-trenden kommer ikke til å dø ut med det første. Det har flere campingplasser fått med seg, og kan tilby overnatting i spektakulære omgivelser med tilgang på bratte bakker. Om du tar turen til Romsdalen kan du få høykvalitets campingovernatting i tillegg til snøsikre tinder.

Campio topptur ski camping vinter.jpg

Vinterpadling i havkajakk

For mange padlere slutter sesongen på høsten, når dagslyset og temperaturen minker. Det er riktignok litt mer utfordrende å padle vinterstid, men med moderne padleutstyr i kombinasjon med gode ullplagg kan det by på fantastiske opplevelser fra kajakken. Vannet er klarere og lyset kan være magisk. I Svolvær i Lofoten kan du booke deg guidet tur med vinterpadling.

Aking og snølek

Ingenting er mer lavterskel enn å kle på seg masse klær og leke seg gjennom dagen i snøen. Ake, snøballkrig, bygge snøhule eller snømann. Det beste av alt; det er gratis, kan gjøres hvor som helst det er snø og passer like godt for de voksne som for de yngste.

Ett sted er Jotunheimen Feriesenter, som ligger ved foten av Jotunheimen i naturskjønne omgivelser. Her kan du enten bo i en av våre hytter eller benytte deg av plassen i campingvogn, bobil eller telt. Campinghyttene er kategorisert i 3 størrelser med ulik standard.

Lokasjonen er et flott utgangspunkt for en aktiv ferie med nærhet til nasjonalparkene: Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell. For deg som vil gå Besseggen er Gjendesheim en 35 minutters kjøretur unna. For barnefamiliene er Glittersjå Fjellgård og Brimi klatrepark i nærheten. Kjører du 40 minutter kan du kose deg med bakst hos Lom bakeri og se den historiske stavkirkene i Lom sentrum. Spenning finner du i elven Sjoa med sine raftingmuligheter. Campingen har også minigolfbane, klatretårn (til bruk for barn) og en jordgamme.

Last ned Campio-appen i dag for å utforske de de mange campingmulighetene i Norge.

Campio Topptur Fjelltur Norge.jpg

Über unsKontakt CampioLos geht'sNewsletter

Lade die Campio-App herunter