Banner. It shows a scenery of a curving river surrounded by green mountains.

Camping Ålesund

Utforsk Ålesund og fjord- og fjellandskap på Sunnmøre

Camping Ålesund

Ålesund er en perle på Sunmøre på vestkysten i Norge, kjent for sin særegne jugendstilarkitektur og sin fantastiske nærhet til fjorder, fjell, og kystlinje. Uansett om du kommer med bobil, telt eller skal overnatte i campinghytter, tilbyr campingplassene rundt Ålesund en unik beliggenhet med mulighet til å utforske noen av de mest spektakulære naturlandskapene i Norge.

Overnatting: Fra Telt til Glamping

Campingplassene rundt Ålesund spenner fra tradisjonell teltcamping til luksuriøs glamping. For de som søker en autentisk opplevelse, er det flere campingplasser langs fjordene og i fjellene som tilbyr grunnleggende fasiliteter med eller uten wifi. De som foretrekker litt mer komfort, kan velge steder som tilbyr hytter eller glamping-telt utstyrt med gratis wifi, senger og ofte elektrisitet.

Fotturer og utforskning i og rundt Ålesund

Fotturmulighetene i Ålesund-området er endeløse, og spesielt når du velger camping. En av de mest populære turene er opp til Aksla Utsiktspunkt i sentrum, hvor du kan nyte en panoramautsikt over byen og omkringliggende øyer. En annen sentrumsnær tur er Sukkertoppen som kan tilby spektakulær utsikt. For de som ønsker en mer utfordrende tur har Sunnmørsalpene flere enkle og krevende turer, blant annet Slogen, Saksa og Dalegubben. Her finner du ruter for alle ferdighetsnivåer, fra enkle vandringer til utfordrende fjellturer.


Kajakkpadling og Båtturer

Med sin kystlinje og nærliggende fjorder, er Ålesund et paradis for vannsportentusiaster. Kajakkpadling i fjordene gir en unik mulighet til å oppleve det spektakulære landskapet fra vannet. Det er flere steder som tilbyr kajakkutleie og guidede turer, som passer for både nybegynnere og erfarne padlere. Båtturer er også populære, og mange operatører tilbyr turer til kjente fjorder som Geirangerfjorden.


Fiske og Natur

For de som elsker å fiske, tilbyr området rundt Ålesund gode muligheter for både saltvanns- og ferskvannsfiske. Du kan leie en båt eller delta på en organisert fisketur for å prøve lykken i de rike fiskevannene. Regionen er også hjem til en rik flora og fauna, og fugletitting er en populær aktivitet, spesielt på Runde, kjent for sitt store antall sjøfugler.

Utforsk campingplasser i nærheten

Sjøbakken Fjord Camping

3.2

NOK 270

/natt

ca.23.6/natt

Vis i kartBestill

Sandneset Camping

4.3

NOK 200

/natt

ca.17.48/natt

Fagervik Camping

4.6

NOK 310

/natt

ca.27.09/natt

Harpero Camping

5

NOK 100

/natt

ca.8.74/natt

Elvebakken Camping

NOK 210

/natt

ca.18.35/natt

Utforsk mer

Om Campio

Campio gir deg den største og mest komplette oversikten over campingplasser og unike overnattingssteder i Norden Enten du skal på tur for å oppleve nordlyset, og Atlanterhavet, eller stemningen sammen med familie og venner.

Bruk Campio for å utforske , planlegg og bestill ditt neste opphold! Klikk her for å utforske alle campingplassene. Last ned Campio-appen og du vil ha full oversikt tilgjengelig på telefonen din når du reiser. Sjekk det ut.

Ålesund By: En dagstur Verdt

Selv om fokuset er camping og natur, er et besøk i selve Ålesund by vel verdt tiden. Byens unike arkitektur og sjarmerende gater er perfekte for en dag med utforskning. Ikke gå glipp av Jugendstilsenteret for å lære mer om byens arkitektoniske historie.


Topp 6 ting å gjøre i Ålesund

Ålesund er en by som tilbyr mangfoldige opplevelser, fra naturskjønne turer til kulturelle og kulinariske eventyr. Her er vår topp 6 liste for hva du kan gjøre i Ålesund

1. Gå opp til Fjellstua på Aksla

En tur til Ålesund er ikke komplett uten å ha besteget Aksla for å nyte utsikten fra Fjellstua. Turen opp trappene fra byen er en opplevelse i seg selv, og belønningen er en upåklagelig utsikt over Ålesund. Denne aktiviteten er en favoritt blant både turister og innbyggere.

2. Besøke Atlanterhavsparken

Kort vei fra Ålesund ligger Atlanterhavsparken, et av Nordens beste akvarier. Dette unike saltvannsakvariet gir et innblikk i livet langs norskekysten og i Atlanterhavet. Her kan både voksne og barn lære om marint liv på nært hold, en lærerik og fascinerende opplevelse.

3. Dra ut til Alnes Fyr

På kanten av havet finner du Alnes Fyr, en attraksjon som kombinerer naturskjønnhet og kulturell rikdom. Her kan du besøke en koselig kafeteria i det gamle fyrtårnet. Turen hit, som inkluderer å kjøre gjennom undersjøiske tunneler, tilfører en ekstra dimensjon til besøket. Det er en unik måte å oppleve de små lokalsamfunnene rundt Ålesund på.

4. Se den spesielle arkitekturen: Jugendstilsenteret

Ålesund er kjent for sin unike jugendstilarkitektur. Midt i sentrum ligger Jugendstilsenteret, omgitt av vakre bevarte bygninger. Dette stedet er en hyllest til byens arkitektoniske historie og er et must for alle som besøker Ålesund.

5. Bestige en eller flere topper i Sunnmørsalpene

For den eventyrlystne er Sunnmørsalpene et eldorado. Å bestige en eller flere av toppene er en opplevelse som gir ro i sjelen og spektakulære utsikter.

6. Spis klippfisk

Ålesund og klippfisk går hånd i hånd, og et besøk til XL diner er å anbefale. Denne restauranten, kjent for sin utsøkte klippfisk, tilbyr også fantastisk utsikt over byen. XL diner hevdes å være Europas største bacalaorestaurant, og gir en perfekt avslutning på en dag i Ålesund.

Overnattingsmuligheter, campingplasser og parkering for bobil i Ålesund

På grunn av Ålesund sin nærhet til fjell, så finnes det mange campingplasser i og rundt Ålesund som tilbyr flott beliggenhet med nærhet til sentrum og til naturopplevelser. Det er ingen grunn til å bruke mye penger på dyre hoteller i sentrum. Utforsk noen av campingplassene på Campio, blant annet Sjøbakken Camping eller Voldsdalen Camping. De fleste campingplassene har gode fasiliteter med gratis wifi, og byr på en flott og naturnær opplevelse. I sentrum finnes det betalt og gratis parkering for bobil.

Hva våre kunder sier om Campio

Profile picture of a customer who gave a feedback and a rating on campio

Campio er en virkelig smart app som vi anbefaler for bobilferien! Det er lett å oppdage ulike campingplasser. Ønsker vi å planlegge turen på forhånd kan vi forhåndsbestille plasser og aktiviteter!

Lisbeth og Vidar, motorhome life: @frihetenogveien

Profile picture of a customer who gave a feedback and a rating on campio

Med Campio er det fint å vite at du har en plass når du kommer! Det er også enkelt, bare bestill og betal direkte i appen. Vi har besøkt flere fine campingplasser!

Linnéa and Kristian, campers: @mil_etter_mil

Profile picture of a customer who gave a feedback and a rating on campio

Campio har hjulpet meg med å finne overnatting på mine eventyr! Jeg har bodd på Veen Gardscamping, Kyrping Camping og Eide Camping, og kan anbefale disse naturnære stedene.

Ingrid Marie, camper: @ingridadventure

Bli med på eventyret!

Abonner på vårt nyhetsbrev for det siste og beste innen camping og opplevelsesreiser
Utforsk camping og overnatting i nærheten av de store opplevelsene

Om ossKontakt CampioRegistrer degNyhetsbrev

Last ned Campio-appen


Copyright XperiTech AS 2024

PersonvernVilkår