Banner. It shows a scenery of a curving river surrounded by green mountains.

Camping Stavanger

Oppdag de beste campingplassene i Stavanger for en uforglemmelig utendørsopplevelse

Camping i Stavanger: En Guide til Naturskjønn Overnatting

Stavanger, en by kjent for sin blendende natur og rike historie, er et paradis for campingentusiaster. Området tilbyr en perfekt blanding av urban bekvemmelighet og uberørt natur, noe som gjør det til et ideelt sted for en campingferie. I denne guiden vil vi utforske de ulike aspektene ved camping i og rundt Stavanger, fra campingplasser og priser til lokale attraksjoner og fasiliteter.

Mangfoldet av Campingplasser

Stavanger og omegn huser et bredt spekter av campingplasser, hver med sin unike sjarm. Disse campingplassene varierer fra små, familiedrevne plasser til større, mer utstyrte steder. Uansett om du foretrekker å slå opp telt, bo i bobil, eller leie en hytte, finner du en campingplass som passer dine behov.

Telt og naturplasser

For de eventyrlystne tilbyr Stavanger-regionen flere campingplasser som er perfekte for teltcamping. Disse plassene ligger ofte i nærheten av naturskjønne områder som fjorder, fjell og skoger, og gir en autentisk naturfølelse.

Bobil- og campingvognvennlige Steder

De som reiser med bobil eller campingvogn vil også finne et bredt utvalg av plasser tilgjengelige. Mange campingplasser tilbyr spesialtilpassede fasiliteter som strømtilkobling og tømmestasjoner for å gjøre oppholdet så behagelig som mulig.

Fasiliteter og priser

Fasiliteter på campingplassene varierer, men de fleste tilbyr grunnleggende bekvemmeligheter som toaletter, dusjer, og vaskemuligheter. Noen har også ekstra tilbud som gratis Wi-Fi, lekeplasser for barn, og til og med små butikker eller kafeer. Prisene for camping i Stavanger-området varierer basert på plassering og tilbudte fasiliteter. Generelt kan man forvente å betale mellom NOK 200 til NOK 400 per natt for en campingplass, med ytterligere kostnader for ekstra tjenester som strøm.

Stavanger sentrum og camping

Camping nær Stavanger sentrum gir deg det beste fra to verdener: lett tilgang til byens mange kulturelle og historiske attraksjoner, samtidig som du kan nyte naturen. Noen campingplasser ligger innen kort avstand til sentrum, noe som gjør det enkelt å utforske byen.

Hytter for komfortsøkende

For de som foretrekker litt mer komfort, tilbyr mange campingplasser hytteutleie. Disse hyttene varierer fra enkle, tradisjonelle norske hytter til moderne, fullt utstyrte enheter. Hytteprisene varierer, men gir en god balanse mellom komfort og natur.

Aktiviteter i Området

Stavanger-regionen er et eldorado for utendørsaktiviteter. Fra fotturer til kajakkpadling, fjellklatring til sykling, er det rikelig med muligheter for å utforske det spektakulære landskapet. Mange campingplasser tilbyr direkte tilgang til turstier og vannveier, og noen arrangerer også guidede turer.

Kulturelle Attraksjoner

I tillegg til naturlige underverker, er Stavanger også hjem til en rekke kulturelle og historiske attraksjoner. Besøk gamlebyen, med sine velbevarte trehus, eller Stavanger Domkirke, Norges eldste katedral. Museer som Norsk Oljemuseum og Stavanger Kunstmuseum tilbyr også innsikt i regionens kultur og historie.

Utforsk campingplasser i Stavanger

Sjøberg Ferie

NOK 300

/natt

ca.26.22/natt

Vis i kartBestill

Austre Bokn Camping

4.1

NOK 200

/natt

ca.17.48/natt

Veen Gardscamping

NOK 300

/natt

ca.26.22/natt

Vikedal båthavn / Båt og Bobil

4.5

NOK 200

/natt

ca.17.48/natt

Utforsk mer

Om Campio

Campio gir deg den største og mest komplette oversikten over campingplasser og unike overnattingssteder i Norden Enten du skal på tur for å oppleve nordlyset, og Atlanterhavet, eller stemningen sammen med familie og venner.

Bruk Campio for å utforske , planlegg og bestill ditt neste opphold! Klikk her for å utforske alle campingplassene. Last ned Campio-appen og du vil ha full oversikt tilgjengelig på telefonen din når du reiser. Sjekk det ut.

stavanger camping

Topp 10 Ting å Se og Gjøre i og Rundt Stavanger

Preikestolen (Pulpit Rock)

Dette er et must-see for naturelskere. En to-timers tur opp fører til en av Norges mest berømte utsiktspunkter, med en fantastisk utsikt over Lysefjorden.

Gamle Stavanger

Utforsk de sjarmerende, brosteinsbelagte gatene i Gamle Stavanger, kjent for sine vakkert bevarte trehus. Dette historiske området gir et unikt innblikk i byens fortid.

Norsk Oljemuseum

Et moderne museum som gir en innsiktsfull og interaktiv oversikt over Norges oljeindustri. Museet er både informativt og underholdende for alle aldre.

Stavanger Domkirke

Besøk Norges eldste katedral, som dateres tilbake til 1100-tallet. Kirken er en fantastisk blanding av romansk og gotisk arkitektur.

Flor & Fjære

En unik opplevelse, denne eksotiske hagen ligger på en øy i Stavanger-skjærgården. Tilgjengelig med båt, tilbyr hagen fargerike blomsterarrangementer og en fredelig flukt fra byens travlere tempo.

Kjeragbolten

For den eventyrlystne er en tur til Kjeragbolten et must. Den berømte steinen, fastklemt mellom to fjellklipper 984 meter over Lysefjorden, tilbyr et spennende fotopunkt og en uforglemmelig tur.

Sverd i fjell

Et dramatisk monument som består av tre store sverd som står plantet i bakken. Monumentet ligger ved Hafrsfjord og symboliserer slaget i 872, hvor Norge ble samlet til ett kongerike.

Stavanger Kunstmuseum

Dette museet har en imponerende samling av kunstverk, med et spesielt fokus på arbeidene til Lars Hertervig, en av Norges mest berømte malere.

Rødne Fjord Cruise

Ta et cruise rundt de vakre fjordene og øyene rundt Stavanger. Dette er en ideell måte å se den vakre naturen på og lære mer om lokal historie og kultur.

Månafossen

Denne imponerende fossen, Rogalands største, er et fantastisk syn og verdt en tur. Den omkringliggende naturen tilbyr også fantastiske turmuligheter og fotopunkter.

Camping i Rogaland og Sandnes

Utenfor Stavanger, i Rogaland fylke, ligger byen Sandnes og andre naturskjønne områder som også er verd å utforske. Disse stedene tilbyr lignende campingopplevelser og er perfekte for de som ønsker å utvide sitt oppdagelsesområde.

Bærekraftig og Miljøvennlig Camping

Mange campingplasser i Stavanger-området fokuserer på bærekraft og miljøvern. Dette inkluderer bruk av solenergi, resirkuleringssystemer, og oppmuntring til grønnere reisemåter. Dette bidrar til å bevare områdets naturlige skjønnhet for fremtidige generasjoner.

Konklusjon

Camping i Stavanger-området tilbyr en unik blanding av naturskjønnhet, kulturell rikdom og komfortable fasiliteter. Enten du er en erfaren camper eller en første-timers, finner du et rikt utvalg av plasser og opplevelser som vil gjøre ditt opphold minneverdig. Med sin tilgjengelighet, varierte priser, og fantastiske omgivelser, representerer camping i Stavanger og omegn det beste av hva Norge har å tilby.

Hva våre kunder sier om Campio

Profile picture of a customer who gave a feedback and a rating on campio

Campio er en virkelig smart app som vi anbefaler for bobilferien! Det er lett å oppdage ulike campingplasser. Ønsker vi å planlegge turen på forhånd kan vi forhåndsbestille plasser og aktiviteter!

Lisbeth og Vidar, motorhome life: @frihetenogveien

Profile picture of a customer who gave a feedback and a rating on campio

Med Campio er det fint å vite at du har en plass når du kommer! Det er også enkelt, bare bestill og betal direkte i appen. Vi har besøkt flere fine campingplasser!

Linnéa and Kristian, campers: @mil_etter_mil

Profile picture of a customer who gave a feedback and a rating on campio

Campio har hjulpet meg med å finne overnatting på mine eventyr! Jeg har bodd på Veen Gardscamping, Kyrping Camping og Eide Camping, og kan anbefale disse naturnære stedene.

Ingrid Marie, camper: @ingridadventure

Bli med på eventyret!

Abonner på vårt nyhetsbrev for det siste og beste innen camping og opplevelsesreiser
Utforsk camping og overnatting i nærheten av de store opplevelsene

Om ossKontakt CampioRegistrer degNyhetsbrev

Last ned Campio-appen


Copyright XperiTech AS 2024

PersonvernVilkår