Logo
Tilbake
2022-06-27

En rundreise på Nordmøre - fra fjord til fjell

Er du en naturentusiast? Da er Nordmøre det perfekte stedet for deg. Her kan du oppleve alt fra fjord til fjell, milevis med kystlinje og et vilt landskap. Nordmøre er den nordøstlige delen av Møre og Romsdal, med en rekke byer og tettsteder som Kristiansund, Sunndalsøra og idylliske Surnadal. Området byr på spektakulært fjordlandskap, toppturer med utsikt, mat i verdensklasse, Norges råeste biltur og mye mer. Her kan du oppleve natur som aldri før.

Når et område har så mye å by kan det være vanskelig å velge riktig destinasjoner og rute. Derfor har vi i Campio satt sammen en guide, slik at du kan få mest mulig ut av din rundreise på Nordmøre!

Atlanterhavsveien - Norges råeste biltur

Enten du utforsker din indre James Bond eller ser etter en spektakulær biltur, er denne 8274 meter lange kystveien et must å oppleve.

20220606_155739.jpg

Atlanterhavsveien er kjent som «vegen i havet» og er en visuell fornøyelse der den svinger seg elegant fra holme til holme over sine åtte broer. Ta deg tid til å se solen forsvinne under horisonten herfra. Dette er en høyst unik kjøreopplevelse.

Overnatt på campingplassene Skogly Camping Hustadvika eller Valsøyapå turen.


Turer i Trollheimen fjellområde

På nordmøre finner du fjellområde Trollheimen. Trollheimen er kjent for sitt varierte og dramatiske landskap, med spektakulære fjell. Det meste av naturen er vernet som landskapsvernområde. Fjellene er brukt siden steinalderen og er derfor full av kulturarv med rik historie.

I Trollheimen finner du flere turstier for spennende toppturer. Opplev Ekkertind - Sunndalens svar på Preikestolen. Ekkertind er dobbelt så høy og stuper 1000 m rett ned i Sunndal.

20200710_124807.jpg

Vi anbefaler også en tur til Innerdalen i Vest-Trollheimen. Innerdalen er for mange Norges vakreste dal. Her finner du blant annet Innerdalstårnet som er godt kjent som landskapet i Jul i Blåfjell. Dette området er muligens det mest legendariske landskapet i Trollheimen.

Om ikke topptur er for deg, så byr Trollheimen på mange andre aktiviteter som sykle, fiske og ski.

Laksefiske Surna og Driva - Prøv lykken

Gleden av å dra i land en flott fisk kan nesten ikke beskrives. Norsk laksefiske er en fantastisk opplevelse. Norge tilbyr er svært godt og variert laksefiske i flere hundre elver. På Nordmøre finner du elvene Surna og Driva.

Surna er Møre og Romsdal sin største og viktigste elv for laksefiske. Eleven renner gjennom Rindal og Surnadal Kommune. Dersom du ikke har fisket her før, anbefales det på det sterkeste.

Driva har sine kilder fra både Dovrefjell og Trollheimen. Driva er et nasjonalt laksevassdrag som byr på både laks og ørrett. Elven ble tidlig kjent for sitt gode laksefiske og har i lang tid fristet sportsfiskere fra hele verden til å prøve lykken.

IMG_5965.jpeg

Mens du setter nye personlige rekorder for laksefiske på dagtid, kan du tilbringe nettene på en av de mange campingplassene i området. I Surna kan du enten overnatte på Surnadal Camping Brekkøya, Småøyan Camping eller Utigard Skjermo. I Driva er Furu Camping, Phillipshaugen og Trædal Hotell gode alternativer for fiskenær overnatting.

Skitt fiske!

Smøla

Ytterst mot Atlanterhavet finner du du Smøla, en øy ulik noen annen. Her finner du en fantastisk skjærgård og et fiskevær som lever. Båter kommer daglig inn med fangst.

På Veiholmen finner du kunstutstillinger, museer, koselige kafeer og butikker med lokalproduserte delikatesser.

Smøla er godt kjent for sine havørnopplevelser. Guidene i Smøla Naturopplevelser gir deg et nært møte med vår aller største fugl. Ingen andre steder gir deg større sjanse for å komme tett på havørna.

Smøla har noe for enhver året rundt. På vei til Smøla kan du stikke innom restauranten og klatreparken på Valsøya.

Les mer om Smøla her.

Kort vei til Romsdalen med Trollstigen, trollveggen og Romsdalseggen

Ta også turen til Romsdalen og Romsdalsfjellene som byr på et av de mest spennende og varierte turterrengområdene i Norge.

Romsdalen er en lang og smal dal med den smaragdgrønne lakseelva Rauma i dalbunnen og majestetiske fjell på hver side. Her er kontrastene mellom fjord og fjell er slående. En tur starter kanskje ved sjøen og havner høyt til fjells – uten at det nødvendigvis tar timesvis.

20220606_191120.jpg

I området finner du Trollveggen, Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg. Overnatt ved foten på Trollveggen Camping.

Like ved Romsdalen finner du også Trollstigen, en av Norges mest dramatiske og best besøkte attraksjoner. Trollstigen byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålsvingene som slynger seg opp etter fjellsiden og klatrer opp til Stigrøra (858 meter over havet). Noen steder er det skåret inn i fjellet; og noen deler er bygget oppå steinmurer. En imponerende bro i naturstein fører trollstigen over Stigfossen. Veien byr på svimlende utsikt over bratte fjellsider, dype fjorder, høye fossefall og fruktbare daler. Veien er omkranset av majestetiske fjell som Kongen, Dronninga og Bispen. Åndalsnes Hytteutleie er det perfekte utgangspunkt for å utforsle Romsdalen

Lot du deg friste til en tur på Nordmøre eller til Romsdalen? Det er ikke mangel på campingplasser i området. Sjekk ut alle våre campingplasser herog book din ferie i dag.

Om oss
Last ned Campio-appen

Copyright XperiTech AS 2023

Personvern

Vilkår