Logo
Tilbake
2022-10-28

Derfor er camping bra for den mentale helsa

Å pakke sekken og komme seg ut på tur kan gjøre svært godt for kropp og sinn, om det så er en luftetur i nærområdet ditt eller på campingtur. Mange campingplasser ligger tettere på naturen enn man skulle tro, og flere er åpen hele året.

2.png

For å nevne noen av våre plasser, så ligger Hasvåg Sjøcamping tett på kystliv med fersk havluft, fiske og bademuligheter. Evjua Strandpark ligger tett på skog og innsjø, med fuglekvitter, stier og grønn luft. Jotunheimen Feriesenter ligger nære fjelltopper som kan gi adrenalin og mestringsfølelse. Det er mange grunner til at camping kan gjøre godt for den mentale helsa - og her er noen av dem:

Avkobling og tilstedeværelse

⁠Når en reiser ut på eventyr vil hodet fokusere på det som skjer rundt deg. Kartlesing, observering av steder, nye ansikter, oppgaver som skal løses, og videre. Kanskje må du sette opp telt, tenne bål, spørre tilfeldige om retningen, lage mat på stormkjøkken, og så videre. Ved å gjøre ting som skiller seg ut fra hverdagen får man en avkobling fra det daglige, og får samtidig dyrket friluftsinteresser uten distraksjoner. Campingtur gir deg en tilstedeværelse i nuet og kan gi friske opplevelser, utfordringer og inntrykk!

Frihet og lykkefølelse

⁠Å komme tettere på naturen og utforske nye områder kan gi en følelse av frihet og lykke. Naturlige omgivelser har mange helsefordeler! I naturen, i skogen eller ved vannet, omgitt av frisk luft og dyreliv, finner man gjerne en dypere ro enn i byene.

1.png

Hodet og kroppen har godt av å vandre rundt, lytte til lydene rundt seg, puste frisk luft og observere vakker natur - uten avbrytelser. Dette gir en unik frihetsfølelse som skaper lykke! Derfor kan det være fint å legge fra seg mobilen og andre ting som kan utløse stress, for å kjenne seg fri og tilstede i nuet når man er på camping.

Mestringsfølelse, takknemlighet og ny energi

På utflukt må man av og til løse oppgaver, eller overkomme utfordringer. Det kan være så lite som å prøve en ny middagsoppskrift på bål, lese kart og navigere deg fram til destinasjonen, møte nye folk, sette opp telt, eller planlegge en utflukt i nærområdet. Ved å utføre små og store oppgaver kan man få en følelse av mestring, stolthet og glede. Mange campingplasser tilbyr også aktiviteter, som Via Ferrata på Helle Camping, eller kajakk- og båtutleie på Valsøya. Det kan være like spennende for erfarne som uerfarne. Utforsk aktivitetstilbudet i Campio-appen eller forhør deg med campingdriveren der du reiser.

Campingferie bidrar til å fylle batteriene med ny, frisk energi - om du så reiser alene eller med flere. Det beste med enkel, kortreist og rimelig overnatting, er at mange får muligheten til å dra på en kort eller lengre ferie. Nye natur- og reiseminner kan gjøre oss takknemlig over vår egen tilstedeværelse og de fine mulighetene livet har å by på!

3.png

En trivelig campingferie kan gjøre oss mer avslappet, bidra til bedre søvn og mindre stress. Følelsen av å ha energioverskudd er helt fantastisk! Det beste med ferietur er at man selv kan bestemme om man skal slappe av, være kreativ eller gjøre noe aktivt - alt etter hva som passer deg.

Vi gjør det enkelt å komme seg på tur

Det beste med camping er at det er enkelt, kortreist og budsjettvennlig. Kanskje ønsker du å overnatte én natt, noen dager eller over lengre tid i bobil eller på hytte? Det finnes et tilbud for alle! Vi har kartlagt alle campingplasser i Norge og Sverige, og hjelper deg å finne fram også til de vinteråpne.

⁠Vårt beste tips til en herlig campingtur er å bruke teknologien til å finne fram til ditt neste eventyr - og resten av tiden på å være tilstedet. Logg av og nyt omgivelsene alene eller med fler. Husk; det enkle er ofte det beste!

Om oss
Last ned Campio-appen

Copyright XperiTech AS 2023

Personvern

Vilkår