Logo
Tilbake
2023-04-11

Fem tips til en bra telttur!

telt på norgesferie.jpg

Skal du på telttur? Her er noen gode tips til hva du bør pakke, hvordan du finner et bra sted å overnatte, og hvordan du får en god natts søvn utendørs.

1. Overnattingssted

Først og fremst kan det være lurt å finne overnattingssted i forkant av turen. Selv om allemannsretten er grunnlaget for friluftsliv i Norge, kan man ikke nødvendigvis overnatte hvor som helst, da skog og mark ofte kan tilhøre privat eiendom.

Det finnes fricamping for telt, og det finnes en rekke campingplasser som tilbyr teltplass, som Storesand og Stuevika Teltplass****på Hvaler. Her får du en idyllisk teltovernatting nære skog og kyst. Huk av for "teltplass" når du søker opp overnatting på Campio.

Skjermbilde 2023-04-11 kl. 12.51.42.png

2. Utstyr

Til telttur trenger du utstyr tilpasset omgivelsene og temperaturen. Er det minusgrader om natta? Sørg for å ha liggeunderlag som gir god isolasjon fra bakken. For komfort kan det være godt å ha et oppblåsbart liggeunderlag, og dersom bakken er kald et ekstra liggeunderlag under for isolasjon. Bruk sovepose etter temperatur.

Mangler du utstyr som telt? Vi heier på delingsøkonomi! Spar penger og miljø ved å låne av venner eller familie, dele på utstyr med andre, eller leie. Pinsj.no hjelper deg å leie rimelig turustyr - besøk siden deres her.

3. Overnatting

Når du setter opp teltet - sørg for å lage camp på et jevnt underlag, slik at du ikke må ligge skrått og gli av liggeunderlaget om natta. For en god natts søvn kan det være lurt å ta med ørepropper for å sove godt gjennom natta. Naturen man by på dyrelyder som fuglekvitter og fluesumming som påvirker søvnkvaliteten.

Et godt tips for å ikke fryse er å tisse før du sovner, slik at kroppen bruker energi på å varme opp seg selv og soveposen, og ikke blæren. Ta noen pushups eller spensthopp før du legger deg i soveposen.

4. Mat på telttur

En matpakke som er relativt undervudert på camping er brød og pålegg. Denne maten er lett tilgjengelig og spiseklar, og pålegg kan være alt fra enkel ost og skinke til middagspålegg som omelett eller gryterett. Brødskiver kan også grilles på bål til å bli deilig toast - men sørg for å grille et sted som ikke bryter med bålforbudet.

Med stormkjøkken blir turen ekstra luksus. Vi anbefaler gryterett, pasta, omelett og pannekaker på tur! Husk gass og fyrstikker.

frokost camping.JPG

5. Campingplass gir ekstra trygghet og komfort

Teltovernatting på campingplass byr på en rekke fasiliteter i nær omrkrets. Flere campingplasser garderober, kjøkken, vaskerom, dusjer, lekeplass, restaurant og mer. Slik er det kort vei til komfort dersom du blir sulten, kald, trenger tilgang på vann og mer. På Valsøya****kan du for eksempel bestille frokost, lunsj og middag.

****Utforsk Campio-kartet for å finne teltplasser dit du vil reise!

Om oss
Last ned Campio-appen

Copyright XperiTech AS 2022

Personvern

Vilkår